Konferensanläggning Stockholm & Enköping

Mötesplatsen

Bra möteslokaler är inte på något sätt en förutsättning för ett bra möte. Det går att ha utmärkta möten var som helst och när som helst. Men bra möteslokaler kan bidra till att göra möten bättre. Fagerudd – en konferensanläggning i Enköping, precis utanför Stockholm. 

Konferensanläggning Enköping – Bra att ha i bakfickan

Snabbfakta om Fagerudd

 • 60 hotellrum med 139 bäddar (21 enkel, 29 dubbel och 10 flerbäddsrum)
 • Mer än 20 mötesrum anpassade för kreativa möten och workshops (från 2 till 150 sittplatser).
 • Fagerudd Arena fungerar som sporthall, lekplats, mässhall och eventyta med upp till 350 deltagare.
 • Unikt aktivitetsutbud med utvalda aktiviteter som ger bättre möten.
 • Stor relaxavdelning i direkt anslutning till Mälaren och närhet till naturreservat och rekreationsytor.
 • Den enda konferensanläggningen som drivs av en utbildad pedagog och en mötesexpert.
 • Vi är utvalda och mötescertifierade av Svenska Möten

Våra omtänkande mötesrum är skräddarsydda efter ett enda syfte: att göra möten bättre. De är ljusa och rymliga för att du ska kunna fokusera på att vara närvarande, de har sjöutsikt för att du ska kunna drömma dig bort. De är utrustade med moderna presentationshjälpmedel för att du ska kunna dela med dig av dina funderingar och de har gott om yta för anteckningar, blädderblock och post-it’s för att ni ska kunna samarbeta och bygga vidare på era gemensamma idéer. Och vår konferensanläggning har mängder med små och stora grupprum för break out sessions och andra övningar.

Men med det sagt. Hur bra vi än tycker att våra mötesrum är, så vill vi inte att ni ska fastna i dem. För både energi och kreativitet kommer av att vi ställer oss upp och byter miljö då och då. Så… Gå ut! Upplev naturen! Reflektera över konsten! Låt mötet följa med, om du vill. Eller bara stå still och blunda i några minuter innan du går in i mötet igen som en ny mötesdeltagare.

 

Konferensanläggning Stockholm

Ta med dig mötet

För att du ska kunna flytta med dig både mötet och tillhörande tankar har vi skrivplattor som gör det möjligt att anteckna oavsett var du står. Ta med dig diskussionerna ut i skogen, när vädret tillåter. (vi skulle önska att vi kunde säga även när vädret inte tillåter, men i dagsläget blir fortfarande pappret på skrivplattorna blött av regn. Vi jobbar på en lösning på det).

Utvalda och certifierade

Experter på möten

Svenska Möten är experter på möten och hjälper företag och organisationer att utvecklas genom att ta tillvara på kraften i det personliga mötet. Att Fagerudd är utvald av Svenska Möten innebär en garanti för dig som kund att vi möter höga kvalitetskrav och är certifierade enligt Svenska Mötens kvalitetssystem. Vi är helt enkelt proffs på att guida dig till bättre möten! Fagerudd äger Svenska Möten tillsammans med ca 130 andra utvalda mötesanläggningar runt om i Sverige. liksom alla övriga anläggningar är vi miljömärkta och medlemmar i Visita. Läs mer på www.svenskamoten.se

Detta sigill finns bara på anläggningar utvalda av Svenska Möten

Våra mötesrum

Din egen idrottshall. För mässor, event och aktiviteter. Men även möten.

Fagerudd Arena

Vårt största mötesrum är faktiskt en riktig idrottshall (Korpen byggde den på 80-talet). Den skapar inte bara möjligheter för riktigt stora möten (vi kan möblera upp till 350 sittande) utan även för mässor, event, utställningar och konserter. Starkström är framdraget och en lastbil kör ledigt in genom portarna. Självklart går det att idrotta och motionera i den också. Alla golvlinjerna är kvar, basketkorgarna hänger i taket och bollar, redskap, nät och crosstrainingutrustning finns att låna. Regler för både spökboll och alla sorters kull hänger på väggen.

18x36m = 650 m², takhöjd 7 m
Exempelmöbleringar:

Cirkel 70,
Bio 250,
Öar 100

Ett workshoprum för möten med hög energi!

Ringen

Det finns möten med så hög energi att deltagarna bokstavligen vill klättra på väggarna. Vi har byggt ett rum för sådana möten. Väggarna är ribbstolar, mötesbordet är ett rundpingisbord och sandsäcken är… tja en sandsäck. Vi kallar rummet för Ringen. 

I Ringen möts upp till 31 aktiva personer för att utse vinnande tankar och idéer.  Ringen är också idealisk för styrelsesittningar eller workshops. Och om ni har ännu mer energi att göra av med kan ni göra det i den angränsande idrottshallen. Ledningsmöte med rundpingis och innebandy i pauserna!

8 x 7m = 56 m²
Exempelmöbleringar:

Styrelse (pingisbord) 10,
Bio 30,
Öar 25,

Huvudbyggnaden

Lundevall

I huvudbyggnaden från 1910, rakt ovanför restaurangen ligger vårt kanske finaste mötesrum Lundevall, namngivet efter Fagerudds grundare, konditorn K. H. Lundevall. Med sjöutsikt åt tre håll, egen terass, öppen spis, stora glasytor perfekta för post-it-övningar och plats för upp till 50 sittande med fyra tillhörande grupprum är Lundevall perfekt för stora avskilda möten med höga krav på såväl modern flexibilitet som traditionell estetik. 

6 x 11 m = 66 m²
Exempelmöbleringar:

Skol 35,
Bio 50,
U-bord 30,
Öar 36

Sjöjungfrun

I ett avskilt hörn av huvudbyggnaden ligger Sjöjungfrun, här möts medelstora grupper i ett ljust och fräscht rum med ostörd sjöutsikt, extremt mycket whiteboard/post-it yta, ett avancerat ljudsystem och en öppen spis i funkisstil. Gruppövningar kan ske i den närliggande lilla matsalen som även fungerar som chambre séparée för lunch och middag när behov finns av ostördhet.

10 x 7 m = 70 m²
Exempelmöbleringar:

Skol 42,
Bio 50,
Styrelse 20,
U-bord 26,
Öar 32,

Ett hus för stora möten

Konferenshuset Skarpan

I konferenshuset skarpan har vi allt från en stor aula till små grupprum, och utrymmen för otvunget häng, centralt beläget mellan boendehus, matsal och aktivitetsytor.

Stora Konferensen

Konferensanläggningens största konventionella mötesrum har en takhöjd på nära 4 meter (försök att tapetsera det med Cole&Son tapeter med en rapportlängd på 75 cm). Det finns med andra ord gott om utrymme för stora grupper att tänka fritt. Laserprojektor säkerställer färgstark bildåtergivning även när eftermiddagssolen ligger på genom de stora fönstren med sjöutsikt i två väderstreck. Ett väl tilltaget högtalarsystem och teleslinga gör att även tysta talare hörs väl. Stor whiteboardyta och väggar försedda med blädderblockshängare för löpande dokumentation. I anslutning till Stora Konferensen ligger både gemensamhetsytor och flexibla grupprum.

13 x 10,5 m = 135 m²
Exempelmöbleringar:

Skol 100,
Bio 135,
U-bord 30,
Öar 70

Lilla Konferensen

Näst störst men långt ifrån så litet som namnet antyder. Laserprojektor med trådlös anslutning och högtalarsystem med teleslinga för kontrastrika presentationer. Väl tilltagna whiteboardytor och väggfasta blädderblockshängare. Givetvis utsikt över Mälaren men också vår bikupa, få saker är så avkopplande som att titta på andra som arbetar hårt (förutsatt att man inte kan hjälpa till).

7,5 x 10,5 m = 80 m²
Exempelmöbleringar:

Skol 50,
Bio 60,
Styrelse 26,
U-bord 26,
Öar 43

Grupprum och gemensamma ytor

Modern mötesteknik bygger på dynamiken mellan break-out sessions i mindre grupper och återsamling i större. Därför har många bokningsbara grupprum och oändligt med gemensamma ytor för samarbete. Så boka lämpliga rum när ni behöver kunna arbeta ostört, eller kom och häng i soffor, fåtöljer och på altaner. De flesta av våra grupprum är fullutrustade med skärm samt whiteboard, blädderblocksyta och post-it yta.

Exempel på grupprum och mindre mötesrum:

Anden/Knipan (delbart), 28 m², 18 eller 8 + 8
Gösen/Gäddan (delbart), 28 m², 16 eller 10 + 10
Skraken 4-6 personer
Kajutan, 30 m² , 12 personer

För möten och workshops i avskildhet

Exklusiva Sjövillan

Sjövillan

Sjövillan är en av de äldsta byggnaderna på Fagerudd. När särskilda behov finns på avskildhet, kan du boka hela Sjövillan. I den ligger mötesrummet Viken lämpligt för upp till ca 20 personer i styrelsesittningar eller kreativa möten, med två tillhörande grupprum och en inglasad punschveranda som gjord för avancerad post-it exercis eller djupa samtal.

 

Workshop, arbetsmöte, planering

Som gjort för styrelsemöten

Största rummet i sjövillan mäter: 9 x 4 m = 36 m²

Det är möblerat i styrelsesittning för upp till 18 personer sittandes i bekväma ställ. och vridbara kontorsstolar. Rummet har flera kreativa ytor för både whiteboard och post-it-övningar.

Rummet är utrustat med luftkonditionering.

För kreativa möten

Gökboet möteshus

I ett av våra äldsta hus, som heter Gökboet, har vi inrett tre tematiserade workshoplokaler. Syftet är att bygga in serendipitet i rummen, det vill säga möjligheten till oväntade, positiva upptäckter i sökandet efter något annat. Den bakomliggande teorin är att om en grupp samarbetar fokuserat med något svårt kan hjärnorna få återkommande kreativa injektioner om gruppen också omger sig med ett inspirerande tema i en miljö som uppmuntrar till interaktion och lek. 

Att lokalerna dessutom ligger i ett urgammalt hus som heter gökboet väcker associationer i sig, kanske framförallt till en film om ett deprimerande dåligt mentalsjukhus. WHO har definierat psykisk ohälsa som ett av de snabbast växande och största hoten mot människors hälsa i framtiden, och mycket av ohälsan är arbetsstressrelaterad. Vi kan inte skämta bort att det finns de för vilka kickoffer och konferenser inte är förknippade med glädje och uppsluppenhet. Vi vill med denna satsning väcka en omtanke om dom som kanske inte ens orkar följa med. Därför kommer en femtedel av intäkterna från Gökboet att gå till att stötta dem som arbetar med att motverka psykisk ohälsa, exempelvis suicidprevention eller antimobbing. I år har vi valt att stödja Tim Bergling foundation. 

Tills vidare presenterar vi de två första rummen i Gökboet. Vi kommer löpande att visa upp fler kreativa workshoprum allteftersom de blir klara. Redan nu kan du också mötas i ungdomsgården Klubben och det skärmlösa Power-Point-Rummet.

Ledningsrummet

I ledningsrummet möts up till 10 personer kring en enorm världskarta som också är en whiteboardyta. Dela upp marknader emellan er, gruppera om och visualisera strategier. Till rekvisitan hör också officershattar, skrivmaskiner och givetvis en röd telefon. Världskartan är för övrigt en fullt fungerande Risk-spelplan, och givetvis finns ett Risk-spel att låna till.

Självklart finns också whiteboard, wi-fi, blädderblock med hållare, magnetiska ytor och en stor skärm för presentation med ljud och bild.  

Exeprimentera mera

Labbet

Utnämn er själva till professorer och doktorer och forska er fram till resultat.

I Labbet möts upp till 10 personer i laboratoriemiljö. Anatomiska modeller, molekyler, mätinstrument, Nasa-ritningar, labbrockar och provrör hör till rekvisitan.  

Standardutrustning innefattar en stor whiteboard, wi-fi, blädderblock med hållare, magnetiska ytor och en stor skärm för presentation med ljud och bild.  

Relaxen

I vårt sjöspa med 6 stora varmbad, en enorm bastu och en skön loungedel kan ni hänga efter möten, eller under hela mötet. Lokalen har ett eget ljudsystem så att ni kan spela den musik som passar er. Större sällskap kan göra exklusiva bokningar av relaxen.

Fagerudds
historia

Välkommen till Fagerudd. Hos oss har det bedrivits förutsättningar för omtänkande möten sedan 1911, då vi grundades som pensionat av konditorn K.H. Lundevall. Under krigsåren och därefter fick vi både husera flyktingar och agera sjuk- och vilohem. En period drevs fagerudd av Korpen – då byggdes också idrottshallen och SPAt. Sedan 90-talet har vi främst varit en konferensanläggning för företag och organisationer som söker förändring till det bättre. Det tycker vi om.

Nedan finns några fler historiska bilder.

konferensanläggning stockholm , konferensanläggning enköping

Ännu mer Fageruddshistoria

 • 1911

 • Konditorn i Enköping, K H Lundevall, som köpte torpet Hult med omgivningar 1910, öppnar sommarpensionatet Fagerudd.

 
 • 1939 – 1948

 • Fagerudd fungerar även som flyktingförläggning under krigsåren.

 
 • 1948 – 1970

 • 1948 säljs Fagerudd till Uppsala Läns Landsting och Enköpings Kommun, som driver pensionatet vidare som en stiftelse. Fagerudd fungerar även som konvalescent- och rehabiliteringshem samt som ”Hem för trötta husmödrar”.

 
 • 1970 – 1985

 • Landstinget fortsätter att driva Fagerudd som en underavdelning till Enköpings Lasarett. Ansvarig personal bor på Fagerudd i huset som heter Gökboet och har rehabiliterings-patienter från hela Uppland under kortare och längre perioder.

 
 • 1985 – 1989

 • Nu börjar Fagerudd bli en konferensanläggning i Enköping. Rikskorpen blir delägare i Fagerudd. Idén är att göra ett sport- och friskvårdscentrum av Fagerudd, liknande Bosön. Sporthallen, Solvillan och bastuanläggningen, som får namnet Näcken, byggs.

 
 • 1989 – 1996

 • Landstinget och Enköpings Kommun drar sig ur Fagerudd. Korpen driver konferensanläggningen själva. Det går trögt, KF går in som ägare av fastighetsbeståndet och hyr ut Fagerudd till Korpen som fortsätter driva verksamheten. KF äger så småningom hela 91% av driftsbolaget. Bolaget har namnet Fagerudd Konferens och Friskvård AB. Korpen drar sig helt ur 1994 och Fagerudd drivs vidare i KF:s regi. KF renoverar rummen så det blir en helt modern konferensanläggning i enlighet med kraven från kunderna. Deras ambition är att sälja Fagerudd.

 
 • 1997 - 2018

 • Familjen Glaumann tar över ledning och sedan även ägandeskap av fagerudd. Under två framgångsrika decennier utvecklas Fagerudd både avseende struktur och produkt till den högkvalitativa konferensanläggning det är idag. Bland annat adderas konferensbyggnaden Skarpan, kulinariska ambitioner och omfattande personalutveckling till verksamheten.

 
 • 2019 -

 • Lyckorna kliver in som nya ägare med ambitionen att göra Fagerudd till ett nav för möteskompetens – Begreppet Omtänkande möten återlanseras.

 

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är en prisbelönt mötesplats vi är stolta att vara utvalda och mötescertifierade av Svenska möten, för att du ska få bättre möten. ⋅ Vi är engagerade i internationella IACC som samlar världens främsta mötesplatser. ⋅ Vi är anslutna till, och tecknar kollektivavtal genom, Visita, för att vara en schysst arbetsplats. ⋅ Vi är miljömärkta med Green Key som ett kvitto på vårt hållbarhetsåtagande.