Bra att ha i bakfickan
Snabbfakta om Fagerudd
Våra omtänkande mötesrum är skräddarsydda efter just det syftet: att göra möten bättre. De är ljusa och rymliga för att du ska kunna fokusera på att vara närvarande, de har sjöutsikt för att du ska kunna drömma dig bort. De är utrustade med moderna presentationshjälpmedel för att du ska kunna dela med dig av dina funderingar och de har gott om yta för anteckningar, blädderblock och post-it’s för att ni ska kunna samarbeta och bygga vidare på era gemensamma idéer. Och vi har mängder med små och stora grupprum för break out sessions och andra övningar.
Men med det sagt. Hur bra vi än tycker att våra mötesrum är, så vill vi inte att ni ska fastna i dem. För både energi och kreativitet kommer av att vi ställer oss upp och byter miljö då och då. Så… Gå ut! Upplev naturen! Reflektera över konsten! Låt mötet följa med, om du vill. Eller bara stå still och blunda i några minuter innan du går in i mötet igen som en ny mötesdeltagare.
Ta med dig mötet
För att du ska kunna flytta med dig både mötet och tillhörande tankar har vi skrivplattor som gör det möjligt att anteckna oavsett var du står. Ta med dig diskussionerna ut i skogen, när vädret tillåter. (vi skulle önska att vi kunde säga även när vädret inte tillåter, men i dagsläget blir fortfarande pappret på skrivplattorna blött av regn. Vi jobbar på en lösning på det).
Våra mötesrum
Fagerudd Arena
Vårt största mötesrum är faktiskt en riktig idrottshall (Korpen byggde den på 80-talet). Den skapar inte bara möjligheter för riktigt stora möten (med 350 sittande) utan även för mässor, event, utställningar och konserter. Starkström är framdraget och en lastbil kör ledigt in genom portarna. Självklart går det att idrotta och motionera i den också. Alla golvlinjerna är kvar, basketkorgarna hänger i taket och bollar, redskap, nät och crosstrainingutrustning finns att låna.
18x36m = 650 m², takhöjd 7 m
Exempelmöbleringar:
Cirkel 70,
Bio 400,
Öar 100
Lundevall
I huvudbyggnaden från 1910, rakt ovanför restaurangen ligger vårt kanske finaste mötesrum Lundevall, namngivet efter Fagerudds grundare, konditorn K. H. Lundevall. Med sjöutsikt åt tre håll, egen terass, öppen spis, stora glasytor perfekta för post-it-övningar och plats för upp till 50 sittande med fyra tillhörande grupprum är Lundevall perfekt för stora avskilda möten med höga krav på såväl modern flexibilitet som traditionell estetik.
6 x 11 m = 66 m²
Exempelmöbleringar:
Skol 35,
Bio 50,
U-bord 30,
Öar 36
Stora Skarpan
Vårt största konventionella mötesrum har en takhöjd på nära 4 meter (försök att tapetsera det med Cole&Son tapeter med en rapportlängd på 75 cm). Det finns med andra ord gott om utrymme för stora grupper att tänka fritt. Laserprojektor säkerställer färgstark bildåtergivning även när eftermiddagssolen ligger på genom de stora fönstren med sjöutsikt i två väderstreck. Ett väl tilltaget högtalarsystem och teleslinga gör att även tysta talare hörs väl. Stor whiteboardyta och väggar försedda med blädderblockshängare för löpande dokumentation. I anslutning till Stora skarpan ligger både gemensamhetsytor och flexibla grupprum.
13 x 10,5 m = 135 m²
Exempelmöbleringar:
Skol 100,
Bio 135,
U-bord 30,
Öar 70
Lilla Skarpan
Näst störst men långt ifrån så liten som namnet antyder. Laserprojektor med trådlös anslutning och högtalarsystem med teleslinga för kontrastrika presentationer. Väl tilltagna whiteboardytor och väggfasta blädderblockshängare. Givetvis utsikt över Mälaren men också vår bikupa, få saker är så avkopplande som att titta på andra som arbetar hårt (förutsatt att man inte kan hjälpa till).
7,5 x 10,5 m = 80 m²
Exempelmöbleringar:
Skol 50,
Bio 60,
Styrelse 26,
U-bord 26,
Öar 43
Sjöjungfrun
I ett avskilt hörn av huvudbyggnaden ligger Sjöjungfrun, här möts medelstora grupper i ett ljust och fräscht rum med ostörd sjöutsikt, extremt mycket whiteboard/post-it yta, ett avancerat ljudsystem och en öppen spis i funkisstil. Gruppövningar kan ske i den närliggande lilla matsalen som även fungerar som chambre séparée för lunch och middag när behov finns av ostördhet.
10 x 7 m = 70 m²
Exempelmöbleringar:
Skol 42,
Bio 50,
Styrelse 20,
U-bord 26,
Öar 32,
Sjövillan
Sjövillan är en av de äldsta byggnaderna på Fagerudd. När särskilda behov finns på avskildhet, kan du boka hela Sjövillan. I den ligger mötesrummet Viken lämpligt för upp till ca 20 personer i styrelsesittningar eller kreativa möten, med två tillhörande grupprum och en inglasad punschveranda som gjord för post-it exercis.
Största rummet mäter:9 x 4 m = 36 m²
Möblerat i styrelsesittning för upp till 20 personer.
Grupprum och gemensamma ytor
Modern mötesteknik bygger på dynamiken mellan break-out sessions i mindre grupper och återsamling i större. Därför har många bokningsbara grupprum och oändligt med gemensamma ytor för samarbete. Så boka lämpliga rum när ni behöver kunna arbeta ostört, eller kom och häng i soffor, fåtöljer och på altaner. De flesta av våra grupprum är fullutrustade med skärm samt whiteboard, blädderblocksyta och post-it yta.
Exempel på grupprum och mindre mötesrum:
Anden/Knipan (delbart), 28 m², 18 eller 8 + 8
Gösen/Gäddan (delbart), 28 m², 16 eller 10 + 10
Skraken 4-6 personer
Kajutan, 30 m² , 12 personer
Relaxen
I vårt sjöspa med 7 stora hot-tubs, en enorm bastu och en skön loungedel kan ni hänga efter möten, eller under hela mötet.
Gökboet möteshus
När det regnar
Ibland går det inte vara ute, då har vi dragit linjer i golvet. För någonstans måste man ju dra någon nån slags gräns.
Fagerudds
historia
Välkommen till Fagerudd. Hos oss har det bedrivits förutsättningar för omtänkande möten sedan 1911, då vi grundades som pensionat av konditorn K.H. Lundevall. Under krigsåren och därefter fick vi både husera flyktingar och agera sjuk- och vilohem. En period drevs fagerudd av Korpen – då byggdes också idrottshallen och SPAt. Sedan 90-talet har vi främst varit en konferensanläggning för företag och organisationer som söker förändring till det bättre. Det tycker vi om.
Nedan finns några fler historiska bilder.
Ännu mer Fageruddshistoria
Vi ingår i Lyckornagruppen
Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.