Tankarna bakom kulisserna

Mer om oss

Om du hittat ända hit, till hemsidans baksida, måste du verkligen vara svårövertalad. Så varför det sitter en boka-knapp precis här under är lite oklart… Men för all del, hoppa över den också och läs vidare. Om oss!

Om oss

Det hela börjar nästan som en rolig historia: En innovationskonsult och en gymnasielärare kliver in på en bar.
– Hur kan jag hjälpa er? frågar bartendern.
– Berätta för oss hur vi kan hjälpa dig! svarar innovationskonsulten.
– Jag vill göra världen bättre, men vet inte hur, säger bartendern.
– Det vet inte vi heller, men vi kan lära oss tillsammans, svarar läraren.

När vi kom till Fagerudd var det redan en konferensanläggning i toppklass. Framförallt personalen, men miljön, och maten, bidrog alla till att göra Fagerudd till vad det är. Samtidigt insåg vi ganska snart att det i sig inte är något unikt i konferensbranschen. Alla erbjuder samma sak: unik miljö, god mat och trevlig personal. Men ingen pratar om vad som händer i mötena.

Som lärare och innovationskonsult har vi båda erfarenheter från vad som händer i mötet. Hur uppstår trygghet? Var föds kreativitet? Vilka är förutsättningarna för lärande? Parametrar som är minst lika viktiga för ett lyckat möte som omgivning, mat och bemötande.

Tillsammans med personalen har vi därför i sann innovationskonsultanda workshoppat fram en modell för bättre möten. Vi kallar den Omtänkande möten. Nu arbetar vi på att implementera den, tillsammans med dig.

 

Om våra ägare

Vi ingår tillsammans med Schenströmska Herrgården och Haga Slott i Lyckorna-gruppen.

Inom Lyckorna är vi övertygade om att där välmående möts frodas framgång.

Lyckorna är grundat utifrån insikten om tre fundamentala mänskliga behov för välmående: god mat, tak över huvudet och meningsfulla möten mellan människor.

Till det adderar vi förundran: Vi mår bra av storslagna vyer, historisk kontext och djupa upplevelser.

Därför tillgängliggör vi förunderliga hotell, herrgårdar och slott för meningsfulla möten och upplevelser – under hållbara former.

Överskott går till forskning

Lyckorna ägs av en allmännyttig stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, bland annat inom hållbar energi.

Just nu

Med anledning av Covid-19 vill vi informera om följande.

  • Vi har tagit del av och följer den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen.
  • Vi tar del av och följer vår branschorganisation Visitas ”safe to visit”-rekommendationer för trygga hotell och restaurang.
  • Vi för direkt dialog med Folkhälsomyndigheten kring större bokningar och arrangemang för att kunna göra relevanta riskbedömningar och åtgärder.
  • FHMs bedömning är att konferenser och möten i sällskap med på förhand kända deltagare inte räknas som allmän samling och därför inte omfattas av de striktare mötesrestriktionerna som införts under våren, men vi måste göra riskanalys och vidta åtgärder för att minimera smittspridning.
  • Bland annat har vi har infört utökade rutiner för städning och hygien, exempelvis desinficerar vi ytor och handtag regelbundet, vi informerar våra gäster om handhygien och att hålla avstånd.
  • Vi håller isär grupper i matsalen avseende både avstånd och tider.
  • Vi har mer generösa avbokningsvillkor.
  • Bokningen och reception är bemannad vardagar mellan 0900-1600. Jourtelefonen är bemannad som vanligt. Ring 0171-802 90 för att få hjälp.

Tveka inte att höra av dig om du funderar över något eller känner oro.

 

"Alla är supernöjda med upplägget, disponering av tiden, platsen, miljön, maten och så – personalen på Fagerudd!" Fredrik Fyrhammar Försäljningschef Carlsberg Sverige

Fredrik Fyrhammar
Försäljningschef Carlsberg Sverige

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer