Frågor som vi ofta får

Hur fungerar Fagerudds WiFi?

Välj Telia WiFi, därefter Registrera (eller Register), acceptera Telias villkor och uppge en e-postadress. Nu får du access i 24 timmar, därefter måste du upprepa proceduren. Om du av någon anledning inte kommer till registreringsfönstret när du kopplat upp dig mot Telia WiFi kan du testa att öppna ett browserfönster och skriva i adressen 10.0.0.6 följt av “enter”.

Kan man äta middag på Fagerudd som privatperson?

Ja, när vi har öppet kan ni boka bord på Fagerudd. Vi tar endast emot förbokade gäster, för att kunna garantera tillgången på mat. Notera att vi inte har någon a la carte-servering, utan våra gäster serveras den meny som kockarna har valt att laga för dagen.

Varför serverar ni vegetariska luncher som standard?

Av två skäl. Främst hjälper det oss att, tillsammans med dig, minimera vårt klimatavtryck. Men många uppger också att de får en fräschare mättnadskänsla efteråt, och därmed en bättre möteseftermiddag på köpet.

Varför får man inte servera medhavd alkohol på Fagerudd ?

Vi har serveringstillstånd och får därför enligt lag endast servera sådant som ingår i vårt sortiment. Om vi bryter mot de reglerna riskerar vi att förlora vårt tillstånd.

Har ni laddstolpe för elbil?

Ja, laddstolpar finns på den övre parkeringen inne på Fageruddsområdet. De låses upp med hjälp av nyckelkort som kan lösas ut i Receptionen. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en avgift för laddning av elbil.

Måste man förboka relaxen?

Ja, om inget annat kommunicerats, måste man förbokade plats i relaxen. Av hygienskäl kontrollerar vi vattenkvalitet i badtunnor och städar relaxen inför varje grupp.

Kan man boka boende på Fagerudd som privatperson?

Ja, men endast när vi har andra gruppbokningar. Alternativt om ni är en tillräckligt stor grupp, kan ni boka Fagerudd själva. Räkna med att ni behöver vara ca 30 övernattande för att kunna reservera Fagerudd.

Går det att boka Fagerudd som Festlokal?

Ja, men ni behöver vara ett ganska stort antal och helst sova över. Räkna med att ni bör vara minst 30 övernattande, alternativt kan vi komma att behöva ta ut lokalhyra för att få ihop det ekonomiskt.

Får man bada från era bryggor?

Boende på Fagerudd har företräde till bryggorna och får bada när de vill. Vi förbehåller oss rätten att avvisa badare som inte har en reservation hos oss.

Går det att få hjälp att koppla upp ett hybridmöte?

Ja vi bilstår med tekniskt stöd i de vanligaste digitala mötesapplikationerna (Teams, Zoom och Google Hangouts), vi kan även låna/hyra ut teknisk utrustning.

Inte så ofta frågade frågor, men som vi vill svara på ändå

Vilken är er mötesfilosofi?

Kul att du frågar. Vi tror att bra möten kan göra världen bättre, därför försöker vi skapa förutsättningar för bättre möten.
Med det menar vi möten som syftar nytänkande och bygger på välmående deltagare. Där i gränslandet uppstår det som vi valt att kalla omtänkande möten. Läs gärna mer på vår filosofisida.

Varför har ni så små anteckningsblock?

För att de ska vara smidiga att ta med sig. Tankar kan komma när som helst, och vi vill hjälpa dig att fånga dem. Men också för att det ofta skrivs en sak i blocken (dagens datum) och sedan kastas de. Behöver du större yta för anteckning fins det skrivplattor i lokalerna, där kan du själv bygga ihop ett stort skrivblock som är smidigt att ta med sig under hela din vistelse.

Varför är delar av gräsmattorna oklippta?

För att hjälpa våra pollinerar och bevara den biologiska mångfalden.

Har ni några egna aktiviteter?

Ja vi arrangerar flera egna aktiviteter i olika prisklasser, se vår aktivitetssida för exempel.

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är utvalda och mötescertifierade av Svenska möten, för att du ska få bättre möten.
Vi är engagerade i internationella IACC som samlar världens främsta mötesplatser.
Vi är anslutna till, och tecknar kollektivavtal genom, Visita, för att vara en schysst arbetsplats.
Vi är miljömärkta med Green Key som ett kvitto på vårt hållbarhetsåtagande.