Konferens Mälaren Mälardalen – Tankarna bakom kulisserna

Mer om oss

Om du hittat ända hit, till hemsidans baksida, måste du verkligen vara svårövertalad. Så varför det sitter en boka-knapp precis här under är lite oklart… Men för all del, hoppa över den också och läs vidare. Om oss!

Konferens vid Mälaren Mälardalen

Om oss

Det hela börjar nästan som en rolig historia: En innovationskonsult och en gymnasielärare kliver in på en bar.
– Hur kan jag hjälpa er? frågar bartendern.
– Berätta för oss hur vi kan hjälpa dig! svarar innovationskonsulten.
– Jag vill göra världen bättre, men vet inte hur, säger bartendern.
– Det vet inte vi heller, men vi kan lära oss tillsammans, svarar läraren.

När vi kom till Fagerudd vid Mälaren var det redan en konferensanläggning i toppklass. Framförallt personalen, men miljön, och maten, bidrog alla till att göra Fagerudd till vad det är. Samtidigt insåg vi ganska snart att det i sig inte är något unikt i konferensbranschen. Alla erbjuder samma sak: unik miljö, god mat och trevlig personal. Men ingen pratar om vad som händer i mötena.

Som lärare och innovationskonsult har vi båda erfarenheter från vad som händer i mötet. Hur uppstår trygghet? Var föds kreativitet? Vilka är förutsättningarna för lärande? Parametrar som är minst lika viktiga för ett lyckat möte som omgivning, mat och bemötande.

Tillsammans med personalen har vi därför i sann innovationskonsultanda workshoppat fram en modell för bättre möten. Vi kallar den Omtänkande möten. Nu arbetar vi på att implementera den, tillsammans med dig under en konferens i Mälardalen.

 

Fagerudd vibes

Spelas just nu på Fagerudd

Fagerudd på Instagram

Om våra ägare

Vi ingår tillsammans med Schenströmska Herrgården och Haga Slott i Lyckorna-gruppen.

Inom Lyckorna är vi övertygade om att där välmående möts frodas framgång.

Lyckorna är grundat utifrån insikten om tre fundamentala mänskliga behov för välmående: god mat, tak över huvudet och meningsfulla möten mellan människor.

Till det adderar vi förundran: Vi mår bra av storslagna vyer, historisk kontext och djupa upplevelser.

Därför tillgängliggör vi förunderliga hotell, herrgårdar och slott för meningsfulla möten och upplevelser – under hållbara former.

Överskott går till forskning

Lyckorna ägs av en allmännyttig stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, bland annat inom hållbar energi.

Vi Corona-säkrar ditt möte

Just nu

konferens mälaren , konferens mälardalen

Med anledning av Covid-19 vill vi informera om följande.

  • Vi erbjuder möjlighet att snabbtesta mötesdeltagare på plats i samarbete med vaccina. Tester måste förbeställas. Priser från 365kr/person ex moms.
  • Vi erbjuder teknik eller tekniskt stöd för att ni ska kunna genomföra ert möte även med deltagare som ansluter på distans – så kallade hybridmöten. Vi strävar alltid efter att hitta möjligheter att genomföra bättre möten på ett så kostnadseffektivt sätt som möjligt, men ber dig notera att avgifter kan tillkomma vid reservation av teknisk utrustning.
  • Vi har tagit del av och följer givetvis den nya lagen om tillfälliga smittskyddsåtgärder på serveringsställen samt folkhälsomyndighetens allmänna råd och rekommendationer.
  • Vi tar del av och följer vår branschorganisation Visitas ”safe to visit”-rekommendationer för trygga hotell och restaurangbesök.
  • Vi för direkt dialog med Folkhälsomyndigheten kring större bokningar och arrangemang för att kunna göra relevanta riskbedömningar och åtgärder.
  • Det här innebär att det kan förekomma begränsningar i såväl serveringstider, hur och var ni får bli serverade. Exempelvis begränsar vi sällskapsstorlek per bord och det sammanlagda antalet gäster i matsalen för att kunna hålla rekommenderade avstånd mellan sällskap. Vi tackar på förhand för visat tålamod och förståelse.
  • All konsumtion av dryck eller mat sker sittande vid anvisade bord, det finns möjlighet att få fika serverat i anslutning till den egna möteslokalen.
  • Sedan tidigare har vi har infört utökade rutiner för städning och hygien, exempelvis desinficerar vi ytor och handtag regelbundet, vi informerar våra gäster om handhygien och att hålla avstånd.
  • När myndighetsrestriktioner på möten föreligger erbjuder vi möjligheten till generösare avbokningsvillkor. Privata sällskap i restaurangen avbokar fritt, för att alla som känner oro för den egna hälsan ska kunna välja att stanna hemma
  • Bokningen och reception är bemannad vardagar mellan 0900-1600. Jourtelefonen är bemannad som vanligt. Ring 0171-802 90 för att få hjälp.

Tveka inte att höra av dig om du funderar över något eller känner oro.

 

"Alla är supernöjda med upplägget, disponering av tiden, platsen, miljön, maten och så – personalen på Fagerudd!" Fredrik Fyrhammar Försäljningschef Carlsberg Sverige

Fredrik Fyrhammar
Försäljningschef Carlsberg Sverige

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer

Vi är mötescertifierade av Svenska Möten

För att du ska få bättre möten. Läs mer här >>