Konferens Mälaren Mälardalen – Tankarna bakom kulisserna

Mer om oss

Om du hittat ända hit, till hemsidans baksida, måste du verkligen vara svårövertalad. Så varför det sitter en boka-knapp precis här under är lite oklart… Men för all del, hoppa över den också och läs vidare. Om oss!

Konferens vid Mälaren Mälardalen

Om oss

Det hela börjar nästan som en rolig historia: En innovationskonsult och en gymnasielärare kliver in på en bar.
– Hur kan jag hjälpa er? frågar bartendern.
– Berätta för oss hur vi kan hjälpa dig! svarar innovationskonsulten.
– Jag vill göra världen bättre, men vet inte hur, säger bartendern.
– Det vet inte vi heller, men vi kan lära oss tillsammans, svarar läraren.

När vi kom till Fagerudd vid Mälaren var det redan en konferensanläggning i toppklass. Framförallt personalen, men miljön, och maten, bidrog alla till att göra Fagerudd till vad det är. Samtidigt insåg vi ganska snart att det i sig inte är något unikt i konferensbranschen. Alla erbjuder samma sak: unik miljö, god mat och trevlig personal. Men ingen pratar om vad som händer i mötena.

Som lärare och innovationskonsult har vi båda erfarenheter från vad som händer i mötet. Hur uppstår trygghet? Var föds kreativitet? Vilka är förutsättningarna för lärande? Parametrar som är minst lika viktiga för ett lyckat möte som omgivning, mat och bemötande.

Tillsammans med personalen har vi därför i sann innovationskonsultanda workshoppat fram en modell för bättre möten. Vi kallar den Omtänkande möten. Nu arbetar vi på att implementera den, tillsammans med dig under en konferens i Mälardalen.

 

Fagerudd vibes

Spelas just nu på Fagerudd

Om våra ägare

Vi ingår tillsammans med Schenströmska Herrgården och Haga Slott i Lyckorna-gruppen.

Inom Lyckorna är vi övertygade om att där välmående möts frodas framgång.

Lyckorna är grundat utifrån insikten om tre fundamentala mänskliga behov för välmående: god mat, tak över huvudet och meningsfulla möten mellan människor.

Till det adderar vi förundran: Vi mår bra av storslagna vyer, historisk kontext och djupa upplevelser.

Därför tillgängliggör vi förunderliga hotell, herrgårdar och slott för meningsfulla möten och upplevelser – under hållbara former.

Överskott går till forskning

Lyckorna ägs av en allmännyttig stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, bland annat inom hållbar energi.

Vi tar ansvar

Smittsäkra möten

Efter den 9 februari 2022 råder inga restriktioner eller rekommendationer kopplade till pandemi som begränsar dig att arrangera eller delta i konferenser och möten. Vi håller oss uppdaterade om förändringar.

Vi arbetar alltid med strikta hygienrutiner och möjligheten för grupper att mötas avskilt.

Tveka inte att höra av dig om du har frågor eller funderingar kring att kunna mötas under trygga former.

  • All vår personal är vaccinerad mot Covid.
  • Vi kan hjälpa er att ställa upp snabbteststationer redan nere vid parkering i vår idrottshall för att screena grupper inför möten och konferenser.
  • Vi erbjuder tekniskt stöd och teknik för att ni ska kunna ställa om till hybridmöten, tillgången på teknisk utrustning är begränsad. Vill du garantera tillgång till exempelvis webbkamera eller mikrofon ber vi dig göra en reservation, en reservationsavgift kan tillkomma.
  • Givetvis fortsätter vi med utökade hygienrutiner, uppmaningar om god handhygien och handspritstationer.
  • Vi finns tillgängliga för rådgivning och funderingar om hur du kan mötas säkert.

"Alla är supernöjda med upplägget, disponering av tiden, platsen, miljön, maten och så – personalen på Fagerudd!" Fredrik Fyrhammar Försäljningschef Carlsberg Sverige

Fredrik Fyrhammar
Försäljningschef Carlsberg Sverige

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är en prisbelönt mötesplats vi är stolta att vara utvalda och mötescertifierade av Svenska möten, för att du ska få bättre möten. ⋅ Vi är engagerade i internationella IACC som samlar världens främsta mötesplatser. ⋅ Vi är anslutna till, och tecknar kollektivavtal genom, Visita, för att vara en schysst arbetsplats. ⋅ Vi är miljömärkta med Green Key som ett kvitto på vårt hållbarhetsåtagande.