Välkommen till

Sommarpensionat Fagerudd

De första två veckorna i augusti vill vi erbjuda dig möjligheten att uppleva miljön på vår fina konferensanläggning Fagerudd tillsammans med familj och vänner. Därför öppnar vi upp Pensionat Fagerudd – en omtänkande semesterupplevelse under opretentiösa former. Det är inget vi brukar göra så se det lite som ett experiment, du får komma hem till oss och vara testpublik till ett rejält rabatterat pris. I utbyte hoppas vi att du vill berätta för oss vad som var bra och vad som kan bli bättre.  

Utöver sedvanliga dubbel- och enkelrum har vi flerbäddsrum som passar till barnfamiljer och sällskap för upp till 6 personer. All bokning sker via hemsidan. Boka nu! Eller läs mer nedan.

Måltider ingår*

Vistelsen inkluderar helpension, frukost, lunch och middag, i en enklare variant på vår husmanscuisine, alltså vällagad vardagsmat. Precis som på gamla tiders pensionat lagar och serverar våra kockar en rätt per måltid – fördelen för dig är att du slipper fundera över vad du ska välja, det finns bara en rätt. (Men för att matkräsna barn inte ska dö av svält finns en buffé med nödpannkakor och panikköttbullar.)

Meddela gärna allergier, och specialkostpreferenser som vegetarisk kost, i förväg eller som senast vid incheckning. 

* Lunch och middag ingår ankomstdagen, men ej avresedagen. Ej ätna måltider återbetalas inte. 

Finns det något att göra?

Det finns en massa saker att inte göra så att du kan koppla av, läsa en bok, vila i skuggan eller bara hänga omkring. Om du ändå vill göra något kan du ta inspiration i vår aktivitetsmeny:  

  • Utnyttja skog och natur, samt stora öppna gräsytor, för promenader, lek och träning. (Om det tokregnar kan vi öppna upp idrottshallen för innebandy, spökboll och rundpingis).
  • Bada på vår egen strand, eller gå 500 meter till Bredsand med stor sandstrand och hopptorn. Eller hyr ett spa-bad på vår utomhusrelax. Vissa tider kommer vi även att ha sjöbastun öppen.
  • Låna spade och metrev.
  • Vi har en grustennisbana som du kan boka.
  • Promenera! Enköping är känt som Parkernas stad, det finns många fina parker att spankulera med en glass i handen i.
  • Gör utflykter till Fjärdhundraland, där ni kan uppleva hantverk, mat, historia och loppisar (lite som ett mini-Österlen). Se mer på www.fjardhundraland.se
  • Fråga oss om tips på cykelspår, utegym, grottor mm.
  • I och omkring Enköping finns padelbanor, golf, bangolf, go-cart, klättring, äventyrsbad, bowling m.m. Sök på nätet för fler tips.
  • Eller bara häng i vårt vardagsrum med seriealbum, sällskapsspel, kaffe och jazz.

Vad kostar det?

Det här är ju ett experiment, så vi vill ha en enkel prislista. Dygnspriset på vårt sommarpensionat med helpension är därför 1500kr per vuxen, 1200kr för tonåringar och 600kr per barn. Boende i juniorsviter kostar lite mer. Vi återbetalar inte måltider du inte utnyttjar, men tanken är att matpriserna ska vara så låga att det känns ok att skippa lunchen hos oss om ni är på utflykt. Däremot får ni gärna meddela oss om ni inte tänker äta så vi kan minimera matsvinn mm.

Vad är haken?

Ingen alls egentligen. Förutom att det är lite av ett experiment. Vi är bra på att göra fantastiska konferenser, vi tror att vi kan göra pensionat lika bra. I sämsta fall blir det lite som att ni tagit in på Fawlty Towers, det kan bli rätt roligt det också. 

Vi förbehåller oss rätten att flytta eller ställa in er bokning om det är för få bokade en dag. (Det är ändå inget kul att vara helt själv på ett hotell, fråga Jack Nicholson). I sådana fall hör vi av oss i god tid innan. 

All bokning sker via hemsidan. Vi tar inte ut några förskottsavgifter, utan ni betalar vid ankomst och avresa. Om du avbokar senare än 7 dagar före ankomst kommer vi att debitera dig för er vistelse (eftersom vi inte kan sälja era platser till någon annan). 

Välkomna till Pensionat Fagerudd

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är utvalda och mötescertifierade av Svenska möten, för att du ska få bättre möten.
Vi är engagerade i internationella IACC som samlar världens främsta mötesplatser.
Vi är anslutna till, och tecknar kollektivavtal genom, Visita, för att vara en schysst arbetsplats.
Vi är miljömärkta med Green Key som ett kvitto på vårt hållbarhetsåtagande.