Enköpingsposten uppmärksammar vår konstutställning!

Vi är på framsidan till enköpingsposten!

I samband med invigningen av vår nya konstutställning valde Enköpingsposten att uppmärksamma invigningen på framsidan! Så här löd den ursprungliga pressreleasen:

Fagerudd konferens ställer ut synaptisk konst i mötets mellanrum.

I ett unikt samarbete med grafikern och bildkonstnären Kalle Mattsson öppnar Fagerudd Konferens i Enköping en ny permanent bildutställning i anslutning till möteslokalerna.

I utställningen visas bilder från Mattssons konstprojekt Buffalo Bill Gates. Konceptet bakom den virala succén, som fångats upp av både Aftonbladet och svt, är så enkelt att det närmast är en ordvits. Två namn och porträtt smälts samman till ett, och en helt ny figur skapas.

Men tanken med att sätta tavlor som Gorbatjorven, Ariana Granders Tegnell och Leonardo Davicii i anslutning till möteslokaler är inte bara att roa konferensgäster, utan också att konsten ska väcka nyfikenhet och kreativitet hos mötesdeltagarna genom att inspirera till nya tankebanor, och därigenom bidra till fler idéer och bättre möten.

– Vi tror att bra möten kan göra världen bättre och därför letar vi hela tiden efter sådant som kan möjliggöra bättre möten, eller omtänkande möten som vi kallar det, berättar Sebastian Tarkowski, mötesevangelist och VD på Fagerudd Konferens. Kalles konst är ett utmärkt exempel på en sådan omtanke. I det ofta försummade utrymmet mellan arbetspassen, i mötets mellanrum, går det också att skapa mötesenergi och plats för nya idéer. Och det fina är att ju fler tankar och idéer vi får, desto bättre blir de, menar Sebastian.

– Buffalo Bill Gates projektet består av bilder som kopplar ihop olika delar av hjärnan och öppnar upp vägar för nya associationer, berättar Kalle Mattsson, konstnär. Jag tar ut alla människor från deras tidigare fack och lägger dem i samma skål och plockar sedan upp och smälter samman två enligt en särskild namnbaserad formel. Två kända personer smälter ihop till en ny obekant och samtidigt välbekant personlighet. Jag kallar det synaptisk konst. Det är dumt och smart på samma gång. Du kan kalla det konst, kalla det trams, kalla det en utställning. Men framför allt är det väldigt, väldigt roligt, säger Kalle.

– Ha ha, ja, vi i personalen har precis ägnat två dagar åt att spika upp ett stort antal tavlor, säger Cecilia Tarkowski, platschef på Fagerudd. Det har varit fysiskt ansträngande, flera har klagat på träningsvärk… i magtrakten.

Invigning med femkamp och social distans

Utställningen invigs naturligtvis med en fest för särskilt inbjudna gäster. Men för att inte riskera smittspridning under Coronatider kommer gästerna att ledas genom de nyrenoverade utställningslokalerna i små grupper för att sedan samlas i fårhagen där presentation och mingel kommer att ske utomhus. Fåren är såklart också inbjudna. Dessutom kommer gästerna att få delta i femkamp, där grenarna är noga uttänkta för att alla ska hålla två meters avstånd till varandra. Femkampen arrangeras i samarbete med en liten uppstickare i eventbranschen, uppsalabaserade ”Ett Event” som vill utmana med problemlösningsbaserade aktiviteter.

– Det här är ett annat exempel på omtankar, säger Sebastian Tarkowski. Bra teambuilding-aktiviteter inkluderar och engagerar och är anpassade både efter deltagarna och syftet med mötet, avslutar Sebastian.

Fler artiklar

Fagerudd tilldelades 2023 IACC Europe Innovation Award på Europe Knowledge Festival i Köpenhamn igår för vårt ...

Två Enköpingsbaserade konferensanläggningar (Fagerudd och Haga Slott) är med och accelererar grön omställning av gamla fastigheter ...

Fagerudd har blivit miljömärkta med Green Key, som ett kvitto på att vårt ambitiösa hållbarhetsarbete ...

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är utvalda och mötescertifierade av Svenska möten, för att du ska få bättre möten.
Vi är engagerade i internationella IACC som samlar världens främsta mötesplatser.
Vi är anslutna till, och tecknar kollektivavtal genom, Visita, för att vara en schysst arbetsplats.
Vi är miljömärkta med Green Key som ett kvitto på vårt hållbarhetsåtagande.