Fageruddskock vinner Copper Skillet

Vi vann! 

Den 28 mars gick den Svenska uttagningen av Copper Skillet av stapeln på Arlanda XPO. Copper Skillet är världens främsta kocktävling för konferensanläggningar och arrangeras av IACC – ett globalt nätverk för mötesindustrin. 

Efter att juryn räknat samman poängen i en ovanligt jämn tävling stod Fagerudds Casper Eriksson som vinnare i juniorklassen. Han ska nu representera Sverige i världsfinalen som hålls i Las Vegas i slutet av maj. Casper får i finalen sällskap av Calle Sandström från Högberga Gård på Lidingö som tog hem förstaplatsen i seniorklassen.

IMG_2851

Casper Eriksson i full färd med att laga vinnarbidraget.

Enligt domarnas motivering vann Casper tack vare förstklassig hantering av råvarorna, bland annat gös från Hjälmaren. 

– Vi är superstolta att ha Casper i vårt kök på Fagerudd och övertygade om att han kommer att göra en strålande insats att representera Fagerudd, Enköping och Sverige i Las Vegas, säger Sebastian Tarkowski, vd på Fagerudd. 

IMG_2854

Vinnarrätten, Hjälmaregös med svenska musslor och fänkålsdill.

I juniorklassen tävlar kockar som ännu inte fyllt 26 år, detta var Enköpingsbon Caspers första tävling, men han har fått blodad tand och kommer att tävla igen. 

– Det var lite nervöst, men samtidigt jätteroligt, kommenterar Casper. 

Nyckeln till segern var inte bara råvaruhanteringen menar Casper sedan, utan en hemlig ingrediens.

– Jag hade lite tomat i gräddsåsen, för italienarna är det som att svära i kyrkan, men det blir så löjligt gott, berättar Casper nöjt.

I tävlingen fick kockarna 30 minuter på sig att laga en rätt som de skulle kunna servera på sin restaurang. De fick reda på vilka proteiner de fick använda först 15 minuter innan tävlingsstart. Domarna fokuserar på smak och hållbarhet, till exempel hur väl kockarna minimerar matsvinn.

Vi på Fagerudd säger såklart stort grattis och lycka till i Las vegas!  

IMG_2835

Kockarna har tillgång till ett stort skafferi med råvaror, men får reda på vilka protein som de får använda först femton minuter före tävlingsstart.

IMG_2860

Casper Eriksson, till vänster,  och Sebastian Tarkowski, vd på Fagerudd firar segern i Copper Skillet

Fler artiklar

Fagerudd tilldelades 2023 IACC Europe Innovation Award på Europe Knowledge Festival i Köpenhamn igår för vårt ...

Två Enköpingsbaserade konferensanläggningar (Fagerudd och Haga Slott) är med och accelererar grön omställning av gamla fastigheter ...

Fagerudd har blivit miljömärkta med Green Key, som ett kvitto på att vårt ambitiösa hållbarhetsarbete ...

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är en prisbelönt mötesplats vi är stolta att vara utvalda och mötescertifierade av Svenska möten, för att du ska få bättre möten. ⋅ Vi är engagerade i internationella IACC som samlar världens främsta mötesplatser. ⋅ Vi är anslutna till, och tecknar kollektivavtal genom, Visita, för att vara en schysst arbetsplats. ⋅ Vi är miljömärkta med Green Key som ett kvitto på vårt hållbarhetsåtagande.