Grönare luncher på Fagerudd!

Nu tar vi nästa steg i vårt miljöarbete tillsammans med er, och får omtänkande möten på köpet!

Från och med årskiftet tillämpar vi principen “veggie first” på våra luncher. Det vill säga att vi serverar vegetariska rätter som standard och ni anmäler om några behöver äta animaliskt protein, alltså likadant som det är idag – fast tvärt om! 

Anledningen till detta steg är att det hjälper oss att minska klimatpåverkan genom våra måltider tillsammans med dig.* Dessutom upplever många att vegetarisk mat håller en piggare och fräschare genom hela mötesdagen – ni får alltså bättre möten på köpet. 

Våra skickliga kockar har arbetat hela vintern för att utveckla vegetariska menyer som är sprängfyllda av både smak och näring, med varierande textur och konsistens i färgglada kombinationer.

Våra middagar kommer fortsättningsvis att bestå av omväxlande kött, fisk, fågel och mitt emellan från utvalda leverantörer. 

Hur gör jag inför mitt nästa besök?

Om ni kan tänka er att äta god och vällagad vegetarisk mat så behöver ni inte göra någonting, däremot ber vi er meddela eventuella allergier och kostavvikelser senast 5 dagar före ankomst så att kockarna kan förbereda en en bra måltidsupplevelse även för de som inte äter allt. Om ni absolut inte kan tänka er att äta vegetariskt så meddelar ni hur många som vill ha kötträtter istället, senast 5 dagar före er ankomst. I samband med det kan ni passa på att meddela eventuell specialkost enligt ovan.  

* Måltidernas klimatpåverkan mäter vi i samarbete med Klimato. 

 

Fler artiklar

Nu är vi mötescertifierade av svenska möten, efter en omfattande utbildning som låter oss fungera som rå...

Nu tar vi nästa steg i vårt miljöarbete tillsammans med er, och får omtänkande mö...

Kurs- och konferensverksamhet på hotell och konferensanläggningar omfattas normalt inte av pandemilagen och därmed inte heller av kravet ...

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer

Vi är mötescertifierade av Svenska Möten

För att du ska få bättre möten. Läs mer här >>