Grönare luncher på Fagerudd!

Nu tar vi nästa steg i vårt miljöarbete tillsammans med er, och får omtänkande möten på köpet!

Från och med årskiftet tillämpar vi principen “veggie first” på våra luncher. Det vill säga att vi serverar vegetariska rätter som standard.

Anledningen till detta steg är att det hjälper oss att minska klimatpåverkan genom våra måltider tillsammans med dig.* Det möter också den ökade efterfrågan på vegetariska måltider som vi upplever. Dessutom upplever många att vegetarisk mat håller en piggare och fräschare genom hela mötesdagen – ni får alltså bättre möten på köpet. 

Våra skickliga kockar har arbetat hela året för att utveckla vegetariska menyer som är sprängfyllda av både smak och näring, med varierande textur och konsistens i färgglada kombinationer.

Våra middagar kommer fortsättningsvis att bestå av omväxlande kött, fisk, fågel och mitt emellan från utvalda leverantörer. 

Hur gör jag inför mitt nästa besök?

Om ni kan tänka er att äta god och vällagad vegetarisk mat så behöver ni inte göra någonting, däremot ber vi er meddela eventuella allergier och kostavvikelser senast 5 dagar före ankomst så att kockarna kan förbereda en en bra måltidsupplevelse även för de som inte äter allt.

Om ni absolut inte kan tänka er att äta vegetariskt så meddelar ni hur många som vill ha animaliskt protein, senast 5 dagar före er ankomst. Våra kockar kommer då att komplettera måltiden med det animaliska protein som passar bäst för måltiden. Vi förbehåller oss rätten att ta ut en tilläggsavgift för detta. I samband med det kan ni passa på att meddela eventuell specialkost enligt ovan.  

* Måltidernas klimatpåverkan mäter vi i samarbete med Klimato. 

 

Fler artiklar

Branschtidningen Besöksliv intervjuar vår vd Sebastian om vår nominering till Svenska Mötespriset i kategorin årets hå...

Fagerudd har blivit nominerade till Svenska Mötespriset 2023 i kategorin årets hållbarhetsinitiativ, för deras vegetariska luncher som ...

TILLSATT Vår urcoola Ullis ska lämna oss (för att studera vidare) så nu behöver vi hitta ...

Vi ingår i Lyckornagruppen

Lyckornagruppen ägs av en stiftelse vars syfte är att främja vetenskapligt grundad forskning och utveckling, exempelvis inom hållbar energi.

 

Medlemsorganisationer & certifieringar

Vi är utvalda och mötescertifierade av Svenska Möten

För att du ska få bättre möten. Läs mer här >>